Cyprus Eating Awards

H αποθέωση της fusion/ethnic κουζίνας σε 5 εξαιρετικά εστιατόρια της Κύπρου

Εκλεπτυσμένα πιάτα, εξωτικές γεύσεις σε 5 πολύ καλά spot του νησιού

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2024

Τα Cyprus Eating Awards 2024 μπήκαν ήδη σε τροχιά, ανακοινώνοντας τις 16 κατηγορίες και τα 87 φετινά υποψήφια εστιατόρια.

Ανάμεσα λοιπόν σ' αυτές τις 16 κατηγορίες, μία ξεχωριστή κατηγορία του θεσμού των Cyprus Eating Awards είναι αυτή για την Καλύτερη Fusion/Ethnic Κουζίνα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Φέτος, η σεζόν μάς έδωσε πολλές και καλές επιλογές αλλά 5 είναι εκείνες που με πολλές διαφορές και ομοιότητες μεταξύ τους φιγουράρουν επάξια στην κατηγορία αυτή.

Ποια είναι άραγε φέτος η δική σου αγαπημένη Fusion/Ethnic Κουζίνα;

Ψήφισε ΕΔΩ.

Και επίσης εδώ...

Ψηφίστε με γραπτό μήνυμα: ΕΑ6
Ψηφίστε με τηλεφωνική κλήση: 900-31-386

1 fusion - bao pau 600 x600.jpg

BAO PAU, Λεμεσό
Το asian fusion μαγαζί της Λευκωσίας άνοιξε το δεύτερό του κατάστημα στη Λεμεσό. Ένα εστιατόριο προσεγμένο, με asian, μοντέρνα αισθητική, το οποίο θα σε μυήσει στη fusion κουζίνα, στο μοντέρνο και δημιουργικό σούσι, στο εξαιρετικό sashimi του και τα ωμά πιάτα του όπως το salmon tartate και το seabass ceviche. Επίσης μας έμαθε να τρώμε peruvian style sushi και ιδιαίτερες asian salads και poke hawaiian. Πέραν των πιάτων του το Bao Pau έχει γίνει viral και για τα πρωτότυπα γλυκά του, τα Bao Nuts με γέμιση από σοκολάτα και καραμέλα μέχρι πιστάτσιο, μπουένο κ.ά.

2 fysion - BENZAI 600X600.jpg

BENZAI SUSHI BAR Λεμεσός
Ατμοσφαιρικό και με μία υπέροχη αυλή το ιαπωνικό fusion εστιατόριο και μπαρ Benzai από το 2011 μοιράζεται τις γεύσεις, την κουλτούρα και τις απολαύσεις της κουζίνας του με τους επισκέπτες του. Εδώ η γεύση, το άρωμα και η όραση συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια εμπειρία πρωτότυπη και γνώριμη συνάμα. Τα πιάτα, παρασκευασμένα με ολόφρεσκα υλικά, απαράμιλλη τέχνη και προσοχή στη λεπτομέρεια, θα σε ικανοποιήσουν πλήρως.

3 fusion - kaji 600x600.jpg

KAJI FUSION BAR & GRILL, Λεμεσός
Ιαπωνικό fusion εστιατόριο στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου, στην καρδιά της Λεμεσού, με επιρροές και από τη μεξικανική κουζίνα. Το μενού που επιμελήθηκε ο Ελλαδίτης σεφ Γιάννης Ζαχαρόπουλος προσφέρει τόσο πιάτα στο grill αλλά και ωμά, ενώ από το μπαρ βγαίνουν κοκτέιλ και άλλα ιαπωνικά ποτά τα οποία απολαμβάνεις και στο εξωτερικό εντυπωσιακό μπαρ. Το cocktail menu επιμελήθηκε o επίσης Ελλαδίτης Τίτος Καρυπίδης.

4 fusion - farmyard 600x600.jpg

THE FARMYARD RESTAURANT – PAN ASIAN EXPERIENCE, Πάφος
Εξαιρετικό ασιατικό comfort food, σε μία απρόσμενη τοποθεσία, στο χωριό Κάθηκας της επαρχίας Πάφου. Σε χώρο που αισθητικά μοιάζει με ταβέρνα, το εν λόγω εστιατόριο θα σε σερβίρει ένα εντυπωσιακό πανασιατικής κουζίνας, με πιάτα άψογα εκτελεσμένα, και φτιαγμένα με φρεσκότατες πρώτες ύλες, λαχανικά και βότανα δικής τους παραγωγής. Πρωταγωνιστές του μενού τα Dumplings. Ευγενέστατο και προσωποποιημένο σέρβις, επιλεγμένη λίστα κρασιών και μεγάλη γκάμα από Gins, είναι ακόμα κάποιοι λόγοι για να το επισκεφθείς.

TOCAYO, Λευκωσία
Fusion εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, με sophisticated χαρακτήρα και μίνιμαλ chic διακόσμηση που ξεχωρίζει. Όσο δε για τα πιάτα του αυτά ακολουθούν τη φιλοσοφία του sharing, έχουν έντονες επιρροές από τη νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική, συγκεντρώνουν τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις και είναι φτιαγμένα με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Από το ανανεωμένο cocktail menu του, ξεχωρίζουν τα δύο νέα πρωτοποριακά cocktails που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Terrarium Series.

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close